dijous, 4 de juny del 2009

Un no res pot acabar sent un tot


Ahir al Periòdic de Catalunya feien una entrevista a l’escriptor portugués Antonio Lobo Antunes. He de reconèixer que era un desconegut per a mi. Llegint l’entrevista em vaig assabentar que era candidat al Premi Nobel de Literatura. Per un moment em vaig voler consolar pensant que probablement la gran majoria de la gent tampoc el coneixia i ho vaig trobar trist. Trist perquè se suposa que es tractar d’un gran escriptor i que no l’he llegit - com tants altres, em direu.
Remenant per internet he aprés que quan tenia tant sols 15 anys, es va atrevir a enviar un carta a l’escriptor francés CELINE ( m’encanta una de les seves citacions : “ en aquesta vida s’ha d’escollir, morir o mentir” ), per comentar-li el seu prodigiós llibre “Voyage au bout de la Nuit”. S’ha de ser agosarat per a fer-ho. Però ho va fer, i la recompensa d’aquest atreviment, va ser una resposta del propi autor ! Aquest fet va motivar Lobo-Antunes a dedicar-se al món de les lletres.
Un acte atrevit, unes paraules, una trobada fortuïta, poden ser els desencadenants de un canvi de rumb en la nostra vida.
Un no res pot acabar esdevenint un tot.
Però mai sabem quan passarà i si passarà....De vegades esperem i esperem i res no passa....Potser s’ha de fer com aquell nen de 15 anys, i atrevir-se.
A voir.....

6 comentaris:

Marie ha dit...

Merci pour ce post instructif. Tu peux demander un poste au mistère de la culture.

En tout cas la morale, au plutot la conclusion de tout cela me convient tres bien.

J'ajouterai, en fin de compte, l'important, ce n'est pas ce que l'on réussi à faire dans la vie, mais qu'on n'ai pas vécu une seule minute inutile.

Ico ha dit...

Si te sirve de consuelo lo conozco de leer algunos artículos cuando escribía en el país semanal... no se puede abarcar todo...
En desacuerdo con Marie a veces ha que vivir muchos minutos inútiles para hacer cosas agradables e inútiles como leer.
conclusión: mejor atreverse que quedarse con las ganas.

Jeanne ha dit...

A veces es difícil tomar la decisión...qué es mejor?...Arrepentirse de hacer algo o arrepentirse de no haberlo hecho?

Yo siempre elijo lo que menos me vaya a doler después...quizás por eso no suelo llevar tiritas en la piel....


J;-)

´´ ha dit...

Es mejor en mi opinion equivocarte por pasarte que por quedarte corto

dintel ha dit...

Tens tota la raó!

Efrem ha dit...

Amb dos collons, llançar-se a la piscina. Seh