
El Periòdic d’Andorra
La Cia. És Grata aposta per un clàssic i debuta amb Picó.
Presentarà una adaptació contemporània de 'La disputa' de Marivaux
Després de deu anys provant tots els gèneres, inclosos el musical i el curtmetratge, La Cia. És Grata aposta aquest any per un clàssic francès: Marivaux i estrena director: el valencià Jorge Picó, ni més ni menys que director i coautor amb Sergi López, del reeixit Non solum. Picó --també intèrpret d'Un tramvia anomenat desig d'Ester Nadal-- i La Cia. És Grata han triat La disputa, una peça del segle XVIII que faran contemporània amb l'escenografia i el muntatge i que, segons Picó, "té plena actualitat perquè parla de la vigilància de les persones".
"Vaig voler fer amb La Cia. un treball d'actors, treure tot el potencial que té la companyia, i per això vam triar una obra basada exclusivament en l'actuació, en el joc dramàtic; una obra per créixer com a actors i com a persones", va afegir-hi Picó sobre La disputa, que s'estrenarà a l'Auditori Claror la primera setmana d'abril. Per subratllar aquest treball actoral, l'escenografia serà mínima i inclourà projeccions audiovisuals. I és que La disputa, que es podrà veure al Claror, estarà adaptada als temps actuals. "És com un Gran Hermano però més profund, més cruel, més negre, més dolorós", va afegir-hi el director.
Per a aquest muntatge, La Cia És Grata estarà integrada només per vuit actors, que interpretaran un text sobre el comportament humà a partir d'una pregunta: quin dels dos sexes és, per naturalesa, més propens a la infidelitat. Marivaux posa en escena un príncep que duu a terme un experiment: separar del món quatre nadons (dos nens i dues nenes) vigilats per uns criats, i un cop adults, els posa en llibertat per observar el seu comportament i les seves reaccions no contaminades per cap societat. "És una obra en la línia de la filosofia de Rousseau sobre l'home i la naturalesa", va afegir-hi el director i dramaturg.