dimarts, 24 de març del 2009

Estrenem en 10 dies !


El Periòdic d’Andorra

La Cia. És Grata aposta per un clàssic i debuta amb Picó.
Presentarà una adaptació contemporània de 'La disputa' de Marivaux


Després de deu anys provant tots els gèneres, inclosos el musical i el curtmetratge, La Cia. És Grata aposta aquest any per un clàssic francès: Marivaux i estrena director: el valencià Jorge Picó, ni més ni menys que director i coautor amb Sergi López, del reeixit Non solum. Picó --també intèrpret d'Un tramvia anomenat desig d'Ester Nadal-- i La Cia. És Grata han triat La disputa, una peça del segle XVIII que faran contemporània amb l'escenografia i el muntatge i que, segons Picó, "té plena actualitat perquè parla de la vigilància de les persones".
"Vaig voler fer amb La Cia. un treball d'actors, treure tot el potencial que té la companyia, i per això vam triar una obra basada exclusivament en l'actuació, en el joc dramàtic; una obra per créixer com a actors i com a persones", va afegir-hi Picó sobre La disputa, que s'estrenarà a l'Auditori Claror la primera setmana d'abril. Per subratllar aquest treball actoral, l'escenografia serà mínima i inclourà projeccions audiovisuals. I és que La disputa, que es podrà veure al Claror, estarà adaptada als temps actuals. "És com un Gran Hermano però més profund, més cruel, més negre, més dolorós", va afegir-hi el director.
Per a aquest muntatge, La Cia És Grata estarà integrada només per vuit actors, que interpretaran un text sobre el comportament humà a partir d'una pregunta: quin dels dos sexes és, per naturalesa, més propens a la infidelitat. Marivaux posa en escena un príncep que duu a terme un experiment: separar del món quatre nadons (dos nens i dues nenes) vigilats per uns criats, i un cop adults, els posa en llibertat per observar el seu comportament i les seves reaccions no contaminades per cap societat. "És una obra en la línia de la filosofia de Rousseau sobre l'home i la naturalesa", va afegir-hi el director i dramaturg.

7 comentaris:

Jeanne ha dit...

Ahí me he perdido....

Participas en la obra?
Eres la directora?

Ahhh, es que sin brujula me pierdo facil jijij.

I'm sorry.

J

baldufa c'est moi ha dit...

Participo en la obra.

Anònim ha dit...

Puc dir que lo poc que he vist fa que un tingui ganes d'anar a veure tota l'obra.

Bravo a tots vosaltres els de la Cia Es Grata

baldufa c'est moi ha dit...

Una fan :
gracies ! t'hi esperem !

Marie ha dit...

Felicitats Miss Totem ets una Adina fantastica. M' ha agardat moltissim la obra.

Les meves amigues que participen a la obra ho van fer super bé

Felicitats
Una abracada

ANTONIO MARTÍN ORTIZ. ha dit...

Miss Totem,

Et desitjo i us desitjo el més gran éxit en aquesta obra. Ja està bé que per Setmana Santa hi hagi alguna cosa interessant en el món dels espectacles.

Una petonada,

Antonio

baldufa c'est moi ha dit...

La representacio va ser tot un èxit. La critica també. Felictats a la companyia es grata i al gran director jorge pico. Us deixo la seva web per si voleu saber una mica més d'aquest gran personatge i professional del mon del teatre.
http://www.jorgepico.com/