divendres, 9 de gener del 2009

VEIL VERSUS ZIDANE


La Sra.Simone Veil ha rebut aquesta setmana a França la distingida medalla de “ La Legió d’Honor” al mateix temps que el jugador de futbol Zinedine Zidane ( si si el del cop de cap a la final de la última copa del mon, si recordo bé ).
En quedo incrèdula davant d’aquest fet per que em costa comparar una personalitat com la Simone Veil, dona política, que va jugar un paper molt important en la lluita pels drets de les dones i un jugar de futbol....per molt bo que sigui.
Certament ella ha contribuït a fer canviar les mentalitats, a fer avançar les llibertats i en canvi en Zinedine ha fet gaudir i patir molta gent amb el seu particular toc de pilota.
És clar que no tots admirem les persones per les mateixes coses, i no tenim el mateix concepte del que ens fa feliç, ens satisfà i ens omple.
Continuo pensant però que és incomprensible atribuir el mateix reconeixement nacional i a més per part de la màxima autoritat d’un país, a dues persones amb destins tant diferents.
Finalment pel que veig aquesta prestigiosa medalla se la mereixen totes aquelles persones que son els millors en la seva disciplina , ja sigui a nivell esportiu, polític, intel·lectual...etc.
Per quan doncs la medalla de la “Legió d’Honor” per aquell que sàpiga fer el millor pa amb tomàquet del mon ?